cking

  יום ו', 29/03/24

  ראשי    מקצועות לימוד    מילוני מונחים

.
אורז - סיקינג

אורז

ראשי > גיאוגרפיה > אורז

האורז הוא אחד מגידולי המזון הבסיסיים בעולם.
שם משפחה: דגניים.

בית הגידול זקוק ל: 1) טמפרטורה בין 20-22 מ"צ. 2) משקעים- 1200-1500 מ"מ בשנה. 3) קרקע: כבדה, פורייה ואטומה מפני כלכול על מנת לאפשר הצפת חלקות.

תפוצה: האורז גדל באזורים שבהם קיימים משקעים רבים, באזורי דלתאות, עמקי הצפה של נהרות באזורים כגון: סין, תאילנד, הודו, בארה"ב באזור ממפיס, במזה"ת במצריים באזור הדלתא של הנילוס.

אופן גידול האורז: 1) הכשרת הקרקע: כוללת יישור השטח ואטימות הקרקע ע"י טיט. 2) הצפת החלקה במים המוזרמים בתעלות. 3) שתילת השתילים נעשית בחודש מאי ומשך התפתחות הצמח כ-6 חודשים.

*
תנובת האורז ליחידת שטח היא הגבוהה מכל גידול אחר. זוהי הסיבה שהאורז הוא מזון עיקרי באזורים צפופי אוכלוסין כדוגמת הודו וסין. יחד עם זאת האורז דורש הרבה ידיים עובדות ויש צורך בארגון חברתי משוכלל הנשען על מסורת מנהגים, יחסי אנוש וקשרים חברתיים.


סוגי האורז

1) אורז לח- נקרא גם פדי, גדל במישורים ובשדות מוצפים.

2) אורז יבש- גדל בהרים ובגבהות ואין צורך בהצפת הקרקע.



המבנה החברתי של הארצות הצורכות אורז

האיכר נעזר בעבודתו בבני משפחתו כדי לבצע את כל העבודות שמצריכות גידול האורז. הוא חייב לתאם ולשתף פעולה עם איכרים נוספים בכפר.
ב-20 השנים באחרונות חל גידול בייצור האורז בשל המהפכה הירוקה שתרם לגידול יבול האורז ליחידת שטח, דבר שעזר למדינות העולם המתפתח (העולם ה-3) להאכיל את מיליוני בני האדם החיים בהם.


הסחר העולמי באורז

לאורז אין משקל רב בסחר העולמי למרות ערכו התזונתי.
רוב כמויות האורז באות מאזורים של כלכלת קיום שבהם מרבית מהיבולים נצרכים ע"י המקומיים אשר אינם מותירים עודפים לשיווק.

מדינות הייצוא הגדולות הן: תאילנד, פקיסטן, ארה"ב ואוסטרליה.

מדינות הייבוא הגדולות הן: בנגלדש, אינדונזיה, ויאטנם והונג קונג.

דרושים בדחיפות ניצבים לפרסומות, שכר גבוה מאוד למתאימים, לחצו לפרטים!


 

צור קשר - אודות - הפוך לעמוד הבית - הוסף למועדפים
Copyright © 2008-2015 CKing. All rights reserved