האורז הוא אחד מגידולי המזון הבסיסיים בעולם.
שם משפחה: דגניים.
בית הגידול זקוק ל:
1) טמפרטורה בין 20-22 מ"צ. 2)
משקעים- 1200-1500 מ"מ בשנה. 3) קרקע: כבדה, פורייה ואטומה מפני
כלכול על מנת לאפשר הצפת חלקות.
תפוצה:
האורז גדל באזורים שבהם קיימים משקעים רבים, באזורי דלתאות, עמקי
הצפה של נהרות באזורים כגון: סין, תאילנד, הודו, בארה"ב באזור
ממפיס, במזה"ת במצריים באזור הדלתא של הנילוס.
אופן גידול האורז:
1) הכשרת הקרקע: כוללת יישור השטח ואטימות הקרקע ע"י טיט. 2)
הצפת החלקה במים המוזרמים בתעלות. 3) שתילת השתילים נעשית בחודש
מאי ומשך התפתחות הצמח כ-6 חודשים.
*
תנובת האורז
ליחידת שטח היא הגבוהה מכל גידול אחר. זוהי הסיבה שהאורז הוא מזון עיקרי
באזורים צפופי אוכלוסין כדוגמת הודו וסין. יחד עם זאת האורז דורש הרבה
ידיים עובדות ויש צורך בארגון חברתי משוכלל הנשען על מסורת מנהגים, יחסי
אנוש וקשרים חברתיים. |