הסיפור "התערבות" מאת אנטון צ'כוב מתייחס לסוגיית החיים והמוות ו"בודק" מה עדיף: לחיות כאסיר במאסר עולם, או למות וזהו?, בסיפור שתי דמויות ראשיות.
1. כותרת הסיפור: כותרת הסיפור משמעותית, ומסבירה אתה תוכן הסיפור ואת הנושא המרכזי: ההתערבות בין הדמות של הבנקאי העשיר ועורך הדין.
2. מבנה הסיפור:
א. אקספוזיציה- פתיחת הסיפור מציגה את אחת מהדמויות הראשיות עומדת בחדר העבודה שלה, ומהרהרת על עלילת הסיפור ובעצם מתחילה את הסיפור. אין תאורי גוף של הבנקאי ועורך הדין. (שתי הדמויות הראשיות)
ב. גוף הסיפור-הסיפור מתרכז בכמה נקודות:
סיבת ההתערבות, והחוקים שנקבעו לה.
השתלשות הענינים בכלא.
הסיום הפתוח.
ג. סיום הסיפור- סיום הסיפור הוא סיום פתוח כמו שכתוב בסעיף למעלה, והוא נותן לקורא חומר למחשבה. עורך למד כל כך הרבה בזמן השהיה בכלא, הוא הבין שכסף זו חומריות שבאה והולכת ולא רצה לקבל את הכסף המגיע לו, ויצא 5 שעות לפני הזמן.
3. סיפור דמות: הסיפור מתרכז במעשיו של עורך הדין בכלא: מה למד שם, מה עשה שם ואיך עברו עליו השנים.
4. תיאורים חיצוניים: צ'כוב ממעיט בתיאורים חיצוניים בסיפור זה, כי אין צורך בתיאורים הללו. הסיפור מתייחס לדמויות הראשיות כאל מובילים למוסר ההסכל החבוי בסיפור.
5. מספר עד: דמות הסופר הוא מספר עד, מספר העומד כעד לכל ההתרחשיות, ורואה רק את מה שקורה על פני השטח.
7. סמליות: הסיפור בא בכוונה להראות לנו איך החיים מתנהלים. יש בני אדם המסוגלים לעשות הכל בשביל החומריות, בגלל קלות דעת ואי הבנה של החיים. הסיפור גם בא לפתוח לנו את המחשבה על ערך החיים, האם עדיפים חיי סבל על מוות.
כתיבת תגובה