על פי הרפואה הסינית, גם קליפתו של הליצ’י משמשת כתרופה מסורתית ליצירת נוזלים בגוף, לזרימת אנרגיה ולשיפור ההרגשה הכללית. הלי'צי נאכל טרי, מיובש או משומר בסירופ. |
ויטמינים ומינרלים: ויטמין C , ויטמין B , סידן, ברזל, זרחן ואשלגן. 64 קלוריות ל-100 גרם.
עד השנים האחרונות שימש הליצ’י בעיקר במטבח הסיני, להכנת קינוחים, גלידות וסלטי פירות. כיום, הוא משולב גם במטבחים נוספים, אם כי עדיין בעיקר להכנת קינוחים.
זרעי הליצ'י המכונים גם "אגוזי ליצ'י" משמשים ברפואה הסינית להגברת תחושה טובה, עידוד ייצור נוזלי הגוף והגברת אנרגיה.
ישראל היא בין המדינות הצפוניות ביותר שבהן ניתן לגדל ליצ’י בחצי הכדור הצפוני. בסין מצויים מאות זני ליצ'י אולם בישראל קיימים שלושה זנים של העץ: פלורידני, בנגלי ו-מאוריציוס. זן מאוריציוס נחשב לזן המוצלח ביותר משלושת הזנים ומהווה את עיקר הגידול בישראל. זן זה מתאפיין בגלעין קטן, פרי גדול וציפה עסיסית.
כתיבת תגובה