ריבוי פקעות ובצלים

 פקעת- גבעול מקוצר ומעובה נושא פקעים.

צמיחת הפקעת ופריחתה מתחילות מבקע מרכזי ממנו צומחים עלים ובניהם ענף נושא פרחים.
לאחר התפתחות מספר עלים מתחילה להיווצר פקעת חדשה, שבבסיסיה נוצרות פקעיות. פקעיות אלו גדלות במשך העונה ומשמשות לריבוי. הבקעת המקורית מספקת מזון לצמח והיא מצטמקת.

לאחר הפריחה מועברים חומרי מזון מהעלים אל הפקעת החדשה. הפקעת החדשה נקראת פקעת בת, פקעת זו גדלה ונאגרים בה חומרי מזון.

 בצל–  גבעול קצר ומעובה הנושא אמיר גדול. מהניצנים שבגבעול מתפתחים בצלצולים המשמשים לרבייה.
בבסיס הבצל נוצרים שורשים, מהגבעול המפוצל צומחים עלים ומהניצנים נוצרים בצלים חדשים.

 סיכום פקעות ובצלים
על מנת להשתמש בפקעות ובצלים לריבוי  אוספים אותם מן האדמה לאחר הפריחה ולאחר שנובלים העלים.
כל עוד יש עלים מתבצע תהליך הפוטוסינתזה, מיוצרים חומרי מזון שחלקם יועברו אל הפקעות כחומרי תשמורת.
יש לספק לפקעות ולבצלים תנאים מתאימים לדוגמה: טמפרטורה נמוכה מאריכה את הצמיחה ומאפשרת התפתחות בצלצולים ופקעות, לעומתם טמפרטורה גבוהה מזרזת את הפריחה ומצמצמת את מספר הבצלצולים.
את הפקעות והבצלצולים מפרידים בצמח האם ושותלים בעונה הבאה.


תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *