אננס, שנקרא בעברית גם קושט, הינו צמח טרופי, חד פסיגי ממשפחת הברומליים. צמח האננס מתנשא לגובה של כ- 1.5 מטר. הצמח רגיש במידה רבה לקרה ועמיד לבצורת.
האננס הוא צמח רב שנתי שמקורו בברזיל בוליביה ופרגוואי שבדרום אמריקה.
פרי האננס נישא על גבעול היוצא ממרכז הצמח וגבעול זה מסיים את חייו לאחר תהליך ההבשלה.
צורתו של האננס סגלגלה ויש לו קליפה דוקרנית המחולקת למשושים רבים. צבעו של פרי האננס עשוי להשתנות בהתאם לזן וישנם כחמישה צבעים מצהוב ועד כתום.
פרי ממוצע יכול להגיע למשקל של עד 2.5 קילו כמו כן מסוגל הפרי להגיע לאורך של כ-30 ס"מ.
בטבע, אננסים יכילו זרע אחד עבור כל פרח. אננסים המגודלים באופן מסחרי לעומת זאת, כמעט ולעולם לא מכילים זרעים.
בישראל מגדלים אננס מתחילת שנות השמונים, גידול שמתבצע במיוחד באזורי החוף. עם זאת כל הייצור נצרך בשוק
המקומי. אין יבוא של פרי טרי, בגלל המחלות והמזיקים.
האננס מכיל ויטמין A וויטמין C, מהווה מקור טוב לאינזים ברומלין (אינזים חיוני למערכת העיכול ובעל תכונות אנטי דלקתיות). האננס משמש לטיפול במחלות רבות כגון: מחלות לב, דלקת פרקים, זיהומים בדרכים הנשימה העליונות ועוד. כמו כן, מחקרים מוכיחים כי צריכת אננס בעת נטילת אנטיביוטיקה או טיפול כימותרפי מגבירה את יעילותן.
כתיבת תגובה