אפרסק

 שם מדעי: Prunus persica

האפרסק הוא מין של עץ פרי גלעיני ממשפחת הוורדיים, המשתייך לסוג פרונוס.

 האפרסק הוא עץ נשיר, רחב נוף ומסועף מאוד. העלים של עץ האפרסק משוננים דמויי אזמל. בארץ משיר האפרסק את עליו מנובמבר עד אמצע דצמבר, ומלבלב בפברואר או במרץ.
פרח עץ האפרסק הינו בעל 5 עלי גביע ירוקים, 5 עלי כותרת מגוונים – מוורוד לאדום – ואבקנים רבים. הפרחים גדולים מושכי חרקים ומואבקים בהאבקה הדדית או עצמית.

 פרי האפרסק עגול, גלעיני ומכוסה בפלומה דקיקה. קוטרו של הפרי נע בין 2-8 ס"מ.
האפרסק הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמין A, אשלגן, ויטמין B1  ומקור מצויין לויטמין C.
האפרסק נקטף בעודו מוצק ומתרכך לאחר קטיפתו. ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר – תהליך ההבשלה מזורז יותר, לכן אפשר לעכבו על-ידי קירור. מהאפרסק מכינים ריבות, ליקרים, צ'אטני ושימורים לימים קרים.

 לאפרסק חלק חשוב במסורת סין ואכילתו מסמלת אריכות ימים לחיי נצח. ישנן אגדות המספרות כי מייסד הטאואיזם נולד בבוסתן של עצי אפרסק בשיא תקופת הפריחה כמו כן, הרומאן הקלאסי הסיני נכתב בהשראת עצי האפרסק.
עץ האפרסק מופיע גם בתרבות של המזרח, בציורי הציפורים המפורסמות אפשר לראות אותן יושבות על ענפי עץ אפרסק, פרחיו משמשים השראה ומשולבים בתחומים נוספים מתוך האומנות של המזרח.


תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *