עץ הדובדבן הוא עץ גדול וחסון שיכול להנשא לגובה של עד 18 מטר. צבעו של פרי הדובדבן הוא אדום והינו בעל ערכים תזונתיים רבים ותכונות רפואיות פלאיות.
הדובדבן שייך למשפחת הורדיים והינו תת סוג של פרונס. ישנם שני סוגי פירות (החמוץ והמתוק) ומספר זנים לכל אחד מהסוגים.
פירות הדובדבן מהווים מאכל נפוץ בישראל ובעולם ועקב טעמם העז שנע בין שני קצוות המתוק והחמוץ נאכלים לרוב כתוספת לעוגות, גלידות, סלטי פירות וירקות, מיצים, ליקרים, ריבות וקינוחים נוספים.
למטרות רפואיות, משתמשים בפרי הדובדבן, בפטוטרת הפרי ובקליפת העץ. פרי הדובדבן עשיר בפקטין ובויטמין C – במיוחד בדובדבן החמוץ. לדובדבן תכונות אנטי סרטניות, משמש כמשכך כאבים, מקל בדלקת פרקים, מקל על כאבי פודגרה ומסייע במניעת ריקבון שיניים.
מהפטוטרות מכינים חליטה העוזרת בנדודי שינה, חיזוק מערכת החיסון, מניעת סרטן והאטת תהליכי הזדקנות.
בעבר שימשה חליטה מקליפת העץ לטיפול בהצטננות ושפעת.
נמצא כי בגלעיני הדובדבן ישנם חומרים המקטינים גידולים, מונעים את המשך התפשטותם של תאי הסרטן ומקילים על כאבי התהליך הסרטני.
צריכת דובדבנים עשויה להקטין את רמת הכולסטרול והסיכון לחלות במחלות לב.
חיי המדף של דובדבנים טריים הנמצאים בקירור בתפזורת הוא עד כ-שבוע, כמו כן ניתן להאריך את חיי המדף שלהם על-ידי רחיצתם והקפאתם (מומלץ בתוך שקית ניילון) עד כ-שנה.
לעץ הדובדבן ופריחתו ישנה השפעה רבה על התרבות והאומנות היפנית. עץ הדובדבן ופריחתו מכונים "סאקורה" שכן זהו סמל מוכר של יפן.
כתיבת תגובה