יקב הוא המקום בו מעבדים פירות (בדרך כלל ענבים) לייצור יין. ביקב מייצרים מגוון רחב של יינות: יין לבן, יין אדום, תירוש ויינות מוגזים. יש לציין שישנם יקבים בהם מיצרים משקאות נוספים מלבד יין כגון: בירה לבנה, בירה שחורה, ברנדי וחומץ.
כיום תעשיית היקבים השתכללה ומבוססת ברובה על מכונות, בניגוד מוחלט למה שהיה בעבר, כאשר דרכו על הענבים כדי למעוך אותם.
האם ניתן להקים יקב בכל מקום?
לא ניתן להקים יקב בכל מקום, כיוון שחומר הגלם הוא מאוד עדין ורגיש (ענבים), את הענבים, שאותם קוטפים מן הכרמים, בוצרים בקיץ והם עשויים לתסוס מהחום, להיפגע ולהינזק.
היקב תמיד חייב להיות קרוב לחומר הגלם.
היקבים הגדולים בישראל: זכרון יעקוב, בנימינה וראשון לציון, כמו כן ישנם עוד עשרות יקבים קטנים וגם הם ממוקמים ליד חומר הגלם.
כתיבת תגובה