מנגו הוא עץ פרי סוב טרופי בעל שורשים עמוקים אשר עשוי להנשא לגובה של כ35 מטרים.
מקור עץ המנגו הוא בדרום מזרח אסיה: במזרח הודו וסין, עם זאת נפוץ גם בדרום אמריקה ובאיזורים שונים באפריקה.
למנגו יש כ35 מינים שונים הנסחרים בכל העולם.
צבעו של המנגו משתנה בין צהוב כתום ואדום, צבע הפרי אינו מעיד על בשילותו של הפרי.
את המנגו קוטפים לפני הבשלתו בעודו קשיח למדי.
המנגו מתאים לגידול ברוב חלקי הארץ מלבד אזורי הר גבוהים, עם זאת עץ המנגו רגיש לקרה בעיקר בגילו הצעיר.

 פרי המנגו הוא מתוק וטעים, עשיר בברזל ומשקלו יכול להגיע עד לכ-1 ק"ג (תלוי בזן).

  במנגו משתמשים לעיתים קרובות להכנת מיצים, גלידות, לפתן, פרוסות מיובשות, עמבה (מאכל המורכב מפלחי מנגו מוחמצים) ועוד.
עץ מנגו יתחיל להניב פירות לאחר לפחות 3 שנים וכך הוא ממשיך במשך עשרות שנים, עונת ההבשלה מתחילה בחודש אוגוסט ונמשכת עד לחודש אוקטובר.


Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *