שעונית נאכלת (שם לועזי: PASSIFLORA EDULIS) הנקראת פסיפלורה בשמה העממי הינו צמח מטפס, ירוק עד, נשיר מותנה אשר פירותיו אכילים. עליו של הצמח גדולים ומחולקים לאונות, צבעם ירוק בהיר.
מקור הצמח בדרום אמריקה וכיום מגדלים אותו במדינות רבות ברחבי העולם ובהם גם ישראל.
לפסיפלורה קנוקנות המאפשרות לה לטפס על עצמים וכך להתפשט ולהתפתח.
הפרחים של הפסיפלורה בקוטר 5-8 ס"מ, הפריחה בישראל הינה בדר"כ בחודשי אפריל – מאי.
קצב גידולו של הפסיפלורה מהיר. הצמח מתאים לאזורים חמים ,לשמש מלאה או מעט צל ,סובל מקרה ומקור, זקוק להשקיה סדירה, קרקע פורייה ומנוקזת היטב, רגיש לעודף מים.
פרי הפסיפלורה בקוטר 4-6 ס"מ, צבעו ירוק אך כשהוא מבשיל הופך צבעו לסגול. טעום מתוק חמצמץ.
בפרי הפסיפלורה כמויות גדולות של אשלגן, ויטמין A וסיבים תזונתיים.
על גבעולי הפסיפלורה ישנם נקודות צוף המושכות חרקים שונים המבצעים תהליכי האבקה בפרחיו של הצמח.
הפרח בצבע לבן ,במרכזו סגול ,מעוטר בחוטים.
הסגולות הרפואיות המיוחסות לפסיפלורה הן משכך כאב עדין, מרגיע ומסייע במצבי חרדה, אסטמה, דיכאון ונדודי שינה על רקע עצבנות וחוסר שקט.
כמו כן מיוחסת לו השפעה מטיבה על לחץ דם גבוה, דופק מהיר, וכל התסמינים שמקורם במתח נפשי כמו בעיות עיכול, כאבי ראש וכו'. נוסף על כך הרפואה הסינית מאמינה כי הפסיפולה הינו פרי שמאזן ומרגיע את נפש האדם ובכך בעצם מונע מהאדם להיכנס למצב של דיכאון.
כתיבת תגובה