תזונה- מדע המזון, אכילתו, עיכולו וניצולו.
הגורמים המשפיעים על כמות האנרגיה הנצרכת:
– הרכב הגוף- תורשה, מין, גיל, גובה, פעילות גופנית.
– קצב גדילה- תקופות שבהן מואץ קצב הגדילה.
– מחלות- כתוצאה מעליית חום הגוף עולה קצב חילוף החומרים.
– אקלים- תנאים קיצוניים, עלייה או ירידת חום גוף.
המזון אותו אנו צורכים:
– שומנים: 9 קלוריות לגרם.
– פחמימות: 4 קלוריות לגרם.
– חלבונים: 4 קלוריות לגרם.
– אלכוהול: 7 קלוריות לסמ"ק.
– תאית / סובין: 0 קלוריות לגרם.
– מינרלים: 0 קלוריות לגרם.
– ויטמינים: 0 קלוריות לגרם.
– מים: 0 קלוריות לגרם.
כתיבת תגובה